Havalar giderek soğumaya başladı, çevrenizdeki herkes kat kat giyiniyor; siz ise çok giyinmediğiniz halde terliyor musunuz? Özellikle koltuk altlarınız hep ıslak mı? O zaman botoks yaptırmanın tam zamanı…
Yoğun çalışan ve giyimiyle ön planda oldukları meslekleri yapanların imdadına yetişen terlemeye karşı botoks uygulamasını Hisar Intercontinental Hospital Nöroloji Bölümü Uzmanı Doç. Dr. Göksel Somay’dan öğrendik…
Özellikle stres, heyecan, uyarıcı ilaçlar, tiroid bezinin aşırı çalışması, kan şekeri değişiklikleri, böbrek üstü bezi hastalıkları, menopoz, kullanılan ilaç ve hormonların aşırı terlemeye neden olabileceğini belirten Doç. Dr. Somay; “Terleme cildi nemlendirerek vücut ısısını sabitler ve vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlar. Tamamen doğal olan bu süreç bazı kişilerde istenmeyen sıkıntılara neden olabilir.
Özellikle koltuk altı bölgesindeki terleme kişiyi görüntüsü nedeniyle rahatsız ederken; koku nedeniyle de zor durumda bırakır. Çünkü pudra, krem ya da spreyler terlemeyi tamamen kesme özelliğine sahip değildir; ancak kısa süreli geciktirebilir. Oysa botoksla çok etkili ve uzun süreli kalıcılık sağlamak mümkün.’diye konuştu…
Botoks uygulaması nasıl yapılır?
30 dakika gibi kısa bir sürede uygulanabilen botoks; özellikle koltuk altı, avuç içi ve ayak tabanı terlemesinde kullanılır. İşlem yapılmadan önce terleme probleminiz olan bölgelere iyot-nişasta testi yapılır ve aşırı terlemenize neden olan aktif alanlar belirlenir. Bu alanların yaklaşık 2 mm derinliğine çok ince uçlu iğnelerle Botoks ilacı enjekte edilir.
Botoks uygulaması, uygulama bölgesinde terleme işlevini geçici olarak, tamamen veya belirgin bir şekilde azaltarak etkisini gösterir. Botoks’un etkisi geçici olduğu için yapılan işlem istenirse 6-8 ay gibi uzun aralıklarla tekrarlanabilir. İşlemin hemen ardından günlük hayatınıza rahatlıkla dönebilirsiniz. 18-65 yaş aralığındaki herkesin yararlanabileceği bu uygulamanın sonucunu 2-4 gün içerisinde görmeniz mümkündür.
Kimlere Botoks Yapılmaz?
• Hamilelere,
• Emziren annelere,
• Cildinin üzerinde enfeksiyon olan hastalara,
• Myasthenia Gravis (özellikle kaslarda görülen kas zayıflığı) gibi nörolojik hastalıkları olanlara,
• Aminoglikozit türü antibiyotik kullananlara,
• Bağışıklık sistemini zayıflatan ilaçlar kullanan hastalara botoks uygulaması yapılmaz.
Aranılanlar
cilt bakımı
diyet zayıflama
ayak bakım kremi
Alışveriş
çatlağı
antiaging
en iyi
arı sütü kremi
cinsel sağlık
çıplak
Elbise
bitkisel
cilt beyazlatıcı krem
doğal
ANNE
BESLENME
anti akne kremi faydaları
bakımı
erkek
Ateşli
akne izleri
alın çizgileri
arı sütü krei
asırlık krem
ağda
ağrı kesici jel
aşk
bal kremi
balayı
ballı krem
balın cinselliğe faydaları
bitkisel sedef ilacı
cilt beyazlatıcı
cilt lekesine krem
cinsel
cinsellik
diet
e-ticaret
en etkili sivilce kremi
en seksi
epilasyon
evde
Çay
çatlaklar
çin kremi sipariş
çözüm
Blogger tarafından desteklenmektedir.
14 Kasım 2014 Cuma
sağlık
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder