Alış Veriş Modaları

Blogger tarafından desteklenmektedir.

24 Aralık 2014 Çarşamba

Makyaj malzemelerini ortak kullanmayın

Kadınlarda bir özen belirtisidir makyaj. Kadını güzelleştirir, çekici hale getirir. Makyajda en önemli yeri de gözler ve çevresi tutar. Çok hassas olan bu bölgeye makyaj dikkatle yapılır ve temizlenir. Göz ve çevresinde kullanılan malzemeler ise kimse arasında paylaşılmamalıdır. 

Dünyagöz Etiler’den Doç. Dr. Deniz Oral, gözün dış ortam ile sürekli temas halinde olan bir organ olduğunu belirterek, “Çeşitli enfeksiyonlar gözyaşı ile bulaşabilir. Vücut salgılarıyla bulaşabilen Hepatitler (Sarılık) ihtimal düşük de olsa hastalıklı kişinin gözyaşı ile temas sonucu bulaşabilir. Halk arasında göz nezlesi olarak bilenen adenoviral konjonktivit ve diğer göz enfeksiyonları da göz farı, göz kalemi, rimel gibi makyaj malzemelerinin ortak kullanımıyla bulaşabilir” dedi.

Her kadın güzeldir. Kadınların kendileri daha da güzelleştirmek ve çekici hale getirmek için yaptıkları makyaj, ortak ve kötü malzemelerin kullanılmasıyla kabusa dönüşebiliyor. Dünyagöz Etiler’den Doç. Dr. Deniz Oral, makyaj malzemelerinin kullanımında en dikkat edilmesi gereken noktanın hijyen olduğunu söyledi. Herkesin kendisine ait makyaj malzemeleri kullanması konusunda uyarıda bulunan Doç. Dr. Deniz Oral, “Makyaj malzemeleri anne-kız, abla-kardeş arasında bile asla paylaşılmamalıdır. Alerji potansiyeli düşük olan dermatolojik olarak test edilmiş kaliteli ürünler tercih edilmelidir” diye konuştu.

Kontakt lens kullananlar dikkatli olmalı
Doç. Dr. Oral, kontakt lens kullananları, bu konuda daha dikkatli davranmaya çağırarak, şunları söyledi: “Kontakt lens takarken yaldızlı far, göz kalemi gibi ince partiküller içeren makyaj malzemeler dikkatle kullanılmalıdır. Bu tür makyaj malzemeleri kontakt lenslerin üzerine yapışabilir veya lens ile göz yüzeyi arasına kaçarak rahatsızlık hissi ve hatta kornea tabakasında çizilmelere neden olabilir.
Doç. Dr. Deniz Oral

Lenslere yapışan makyaj malzemelerinin bazen lens solüsyonları ile temizlenmesi de mümkün olmayabilir. Böyle lensler tekrar kullanılmamalı ve yeni bir lens ile değiştirilmelidir. Kontakt lens takarken lensler makyaj uygulanmadan takılıp daha sonra makyaj yapılmalı ve günün sonunda önce lensler çıkartılıp daha sonra makyaj temizlenmelidir. ”

Hastalık geçebilir
Gözün dış ortam ile sürekli temas halinde olan bir organ olduğunu ifade eden Doç. Dr. Oral, makyaj malzemelerinin ortak kullanılmasıyla bazı hastalıkların bulaşabileceği konusunda da uyarılarda bulundu. Doç. Dr. Oral, vücut salgılarıyla bulaşabilen Hepatitlerin (sarılık) ihtimal düşük de olsa hastalıklı kişinin gözyaşı ile temas sonucu bulaşabileceğini belirterek şöyle konuştu: “Halk arasında göz nezlesi olarak bilenen adenoviral konjonktivit ve diğer göz enfeksiyonları da göz farı, göz kalemi, rimel gibi makyaj malzemelerinin ortak kullanımıyla geçebilir. Bulaşıcı göz enfeksiyonlarından korunmak için ailede ve yakın arkadaşlar arasında makyaj malzemelerinin ortak kullanımından kaçınılmalıdır.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder