Alış Veriş Modaları

Blogger tarafından desteklenmektedir.

18 Mayıs 2016 Çarşamba

Kadınlarda Aşırı Tüylenme Neden Olur?

Kadınlarda aşırı tüylenme hirsutizm olarak adlandırılır. Hirsutizm yani aşırı tüylenme ( aşırı kıllanma ) bir kozmetik sorun olmanın yanı sıra bir hormonal bozukluğunun göstergesi olabilir.

Genellikle, kadınlarda, istenmeyen aşırı tüylenme, kandaki androjenlerin (erkeklik hormonları) artmasına bağlıdır. Androjenler erkeklerde daha yüksek düzeylerde olmak üzere, hem erkek hem de kadında bulunan hormonlardır. Androjenler, ince, zayıf ve kısa olan tüylerin sert, uzun kıllara dönüşmesine neden olur.Kadınlarda andojen değeri yükseldiğinde, yüz, çene, göğüs arası, meme uçları, karın ve üst bacak araları gibi istenmeyen yerlerde, istenmeyen tüyler çıkar.

Androjen hormonu, kadınlarda, aşırı tüylenme dışında, şişmanlık, karın ve kasıkta kitle, cinsel organda erkeksi görünüm, akne ve kellik de yapar.
http://www.tikucuz.com/tuy-dokucu-sarartici-urunler


Kadınlarda Aşırı Kıllanma veya Tüylenme Neden Olur? Kadınlarda, Hangi Durumlarda, Androjen Hormonu Yükselir?

Menopoz : Bu dönemde yumurtalıklardan östrojen (kadınlık hormonu) sentezi azaldığı halde androjen sentezi devam eder. Buna bağlı olarak kıllanma görülebilir.

Genetik : Annesinde veya büyükannesinde aşırı tüylenme olan kişilerde aynı hastalığın görülme olasılığı fazladır.

İlaç Yan Etkileri : Erkeklik hormonları veya androjenik özellikler gösteren ilaçlar alan kişilerde aşırı tüylenme görülebilir.

Polikistik Over Hastalığı : Bu hastalıkta yumurtalıklarda birçok kist oluşur ve erkeklik hormonları fazla üretilir. Hastalarda aşırı tüylenme, düzensiz yumurtlama, adet düzensizlikleri, kısırlık ve şişmanlık görülür.

Yumurtalık Tümörleri : Nadir olarak görülen ve androjen salgılayan tümörler de aşırı tüylenmeye neden olur.

Adrenal (Böbreküstü Bezi) Bozuklukları : Androjenler böbreküstü bezinde de üretilir. Böbreküstü bezlerin büyümesi fazla androjen üretilmesine ve aşırı tüylenmeye neden olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder